U herkent ze vast wel; klachten die voorkomen tijdens het werkproces.
- stress
- burn-out
- rsi en tennisarm
- vermoeidheid
- nek- en schouderklachten
- lage rugklachten
- hoofdpijn en migraine
Veel voorkomende klachten die zorgen voor verminderde productiviteit. Stoelmassage is een preventieve en herstellende massage voor op de werkvloer. Het geeft energie en heeft een direct fysiek effect maar gaat ook verder doordat het een effect heeft op het totale welbevinden van de mens.
Wat is stoelmassage?
Stoelmassage is een 20 minuten durende, laagdrempelige, drukpuntmassage van rug, nek, schouders, hoofd, armen en handen. Deze massage (waarbij de medewerker gewoon zijn/haar kleding aan kan houden en op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel zit) betekent de mogelijkheid om een korte, ontspannende en toch activerende behandeling te krijgen op de eigen werkplek.
Wat is het effect van stoelmassage?
Het ontspant de spieren, stimuleert de bloedsomloop en geeft meer energie. Bovendien is de massage stressverlagend en heeft als effect het verhogen van de concentratie, motivatie en productiviteit van de medewerker.
Waarom stoelmassage?
Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom we wel naar de tandarts en kapper gaan, maar niet de tijd nemen om ons lichaam te laten masseren? Ons lichaam heeft preventieve aandacht nodig. Fysieke en/of psychische overbelasting zorgt ervoor dat een mens uit evenwicht raakt. Stoelmassage zorgt voor het juiste evenwicht. En juist dat voorkomt ziekte! Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig stoelmassage een positieve uitwerking heeft op het ziekteverzuim. Iets dat u als werkgever absoluut zal aanspreken. In het buitenland is stoelmassage al zeer gebruikelijk. En nu dus ook in opkomst in Nederland!
Ervaring werknemers.
Gebleken is dat werknemers stoelmassage ervaren als een welkome onderbreking. Even aandacht voor het eigen lichaam: een moment van ontspanning in de hectiek van alle dag. Dat de werkgever de mogelijkheid van stoelmassage aanbiedt, wordt vaak ervaren als een bijzonder waardering van de werkgever.
Uw voordeel van stoelmassage.
Stoelmassage geldt als een vrije arbo verstrekking. Om dit te laten gelden is een aantal voorwaarden opgesteld. Ieder bedrijf kan aan deze voorwaarden voldoen. Vanuit de arbo is dit een belangrijke erkenning voor de effectiviteit van massagebehandeling in het kader van gezondheidsbevordering op de werkvloer.
Voldoet u aan de voorwaarden?
Dan is stoelmassage fiscaal volledig aftrekbaar als bedrijfskosten en kan meegenomen worden in de opgave loonbelasting en omzetbelasting van uw bedrijf. Bovendien is het prettig om te weten dat er voor uw werknemers geen bijtelling is van ‘loon in natura’. Zowel u als uw werknemer heeft hier dus voordeel bij.
Voorwaarden vrije verstrekking
- u heeft als werkgever een arbo-plan;
- de stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat arbo-plan;
- de stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats;
- de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd;
- er is geen sprake van aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.
Voor een demonstratie bied ik gratis en vrijblijvend een behandeling aan voor drie personen.