telefoonnummer

06-12334354

Email

massagepraktijkbabs@gmail.com

Open ma-do

8.30 - 20.30

Hooikoorts is een overgevoeligheid of allergische reactie van je lichaam op pollen. Deze zogenaamde pollen zijn het stuifmeel van grassen, bloemen, planten en bomen die in bloei staan. De pollen zweven door de lucht en adem je in. Als het afweermechanisme van je lichaam in de war is, dan kan het reageren op deze pollen. In je lichaam ontstaat vervolgens een allergische reactie. Hierbij komt de stof histamine vrij.

Histamine zorgt er onder andere voor dat je bloedvaten zich gaan verwijden. Als je neusslijmvlies geprikkeld wordt, komt veel vocht vrij en krijg je een loopneus. Vervolgens gaat je neusslijmvlies opzwellen en raakt je neus verstopt. Histamine kan zich bovendien hechten aan zenuwuiteinden waardoor je jeuk en niesbuien krijgt.

Wat is Bowentherapie?

De Bowen Therapie is een zachte en doeltreffende behandelmethode, die afkomstig is uit Australië. Door middel van een korte, zachte rolbeweging (een move) op bepaalde plaatsen op het lichaam, wordt via een reflex het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer aangespoord om in balans/evenwicht te komen.

De reflex gaat over de fascie (bindweefsel), die door het hele lichaam als een soort web aanwezig is. De fascie omvat alle inwendige organen, botten, spieren, bloedvaten, lymfeknopen en zenuwen.

De reflex vindt zijn weg als een soort golfbeweging, verder en dieper over de fascie. (net als een druppel die in het water valt, hierbij ontstaat ook een golfbeweging die breder en dieper gaat).

Deze reflex blijkt verschillende lichamelijke processen in gang te zetten welke doorwerken op alle systemen van het lichaam (bewegingsapparaat, zenuwstelsel, ademhaling, circulatie, spijsvertering, lymfestelstel, immuunsysteem, hormoonstelsel, stofwisseling enz.). In veel gevallen zal dit leiden tot het terugvinden van de homeostase (balans/natuurlijk evenwicht) in het lichaam.

Waardoor de klachten van hooikoorts zullen verminderen of zelfs helemaal zullen verdwijnen.